Kas kõlab veidralt? Astroloogia on ju ometi midagi vaimset, lausa esoteerilist. Nii vaimne, kui ma omaette olles ka poleks, meeldib mulle siiski kirjutada maistest ja praktilistest asjadest.

Niisiis, ma panin oma lapse väikseksjäänud riided müüki. Sellisteks toiminguteks sobivad kõige paremini hetked, mil Kuu on tegemas ühe märgi piires järjest võimalikult palju harmoonilisi aspekte teistele planeetidele. Valisin kuulutuste panekuks hetke, mil Kuu oli Skorpioni alguses, Saturnist juba kraadi võrra üle, aga varsti tegemas sekstiili Pluutoga (orb ca 2 kraadi), trigooni Jupiteriga (orb 3 kraadi), trigooni Marsile (orb 13 kraadi) ja sekstiili Veenusele (orb 19 kraadi). Ehk siis: kuulutuste paneku aeg oli 13. august kell 11.35-40 ja koht oli Tallinn.

Esimesena läks juba järgmisel päeval käima trigoon Jupiteriga ja sekstiil Pluutoga. See tähendab, et Kuu oli sümboolselt (1 kraad = 1 päev) jõudnud nendega (peaaegu) täpsesse aspekti. Esimene ostuhuviline sai oma riideasja probleemitult kätte ülejärgmisel päeval.  Aga siis hakkas tööle ka Pluuto ja Jupiteri vaheline vastasseis, mille Kuu oli aktiveerinud.

Teine ostuhuviline elas maal Eesti teises otsas (Jupiter 9. majas) ja küsis esialgu ainult pükste säärepikkust. Mõni tund hiljem ilmus välja veel üks ostja, kes tahtis neidsamu pükse, ja kohe. Panin ta ootele, kuni oli selge, et mamma Jupiter soovib ära osta nii need püksid kui postikulu kokkuhoiu huvides veel mõned samas suuruses asjad, mis mul juba suvest saadik müügis olid. Mamma Pluuto, kes elas peaaegu minu naabruses (3. maja) ja jäi pükstest ilma, küsis seepeale, kas mul on VEEL midagi müüa, mis oleks samas suuruses. Otsisin kapid läbi ja leidsin asju, mida ma üldse ei lootnudki maha müüa. Mamma Pluuto (kes oli muuseas väga konkreetse kirjastiiliga, ei kasutanud kirjavahemärke ega elementaarseid viisakusreegleid, vaid asus kohe asja juurde) tuhises järgmisel päeval autoga kohale ja ostis minult sobivad asjad ära.

Tol päeval müüki pandud asjadest on ainsana hetkel veel müümata püksipaar kõige esimesena pandud kuulutusest. Kuu oli siis Saturnist napilt ühe kraadi võrra üle, ja Saturn neid pükse ilmselt kinni hoiabki.  Ootan Kuu trigooni Marsiga.