Seitsmes maja
Taas on tegemist nurgamajaga, selle tippu nimetatakse destsendendiks (dsc). Kaalude märgi ja selle valitseja Veenusega seonduv seitsmes astroloogiline maja näitab omadusi, millest esimeses majas sündinud isiksus tunneb puudust ja mida otsib teises inimeses, ehk: seitsmes maja kirjeldab partnerlust. Siit võib välja lugeda nii partneriks sobiva inimese üldiseloomustuse kui selle, kuidas inimene ise partnerina käitub. Seitsmenda maja valdkonda kuuluvad kõik lepingulised suhted (üüri-, ostu-müügilepingud ja ka müügitöö, töövõtulepingud, abielu), samuti kohtuprotsessid, avalik tuntus ja avalikud vaenlased. Seitsmes maja näitab, kuidas teised inimesse avalikult suhtuvad. Kui esimene astroloogiline maja väljendas päikesetõusu ja hommikut, siis seitsmes maja sümboliseerib õhtutunde ja päikeseloojang.
Kaheksas maja
Kui seitsmes maja tegeles teise inimese kui isiksusega, siis Skorpioni märgi ja Pluutoga seotud kaheksas maja tegeleb teise inimese raha, väärtushinnangute ning ühisvaraga. See maja iseloomustab inimese suhteid nii partneri kui riigi rahakotiga, on seotud maksude, kindlustuste, päranduste, võlgade, äriajamisega. Samuti valitseb see maja koos neljanda majaga kinnisvarateemasid. Kaheksas maja on seotud ka sünni, surma ja ekstreemsete sündmustega. Siit loeb välja nii inimese surma asjaolud kui võimalikud kirurgilised operatsioonid, ka raskemad haigused. Ka kuuluvad maja valitsusalasse sügavad hingekriisid ja neist väljatulek, mida võib omamoodi surmaks ja taassünniks pidada. Kui astroloogiline teine maja väljendas inimese elujõudu, siis kaheksas maja väljendab kahe inimese elujõu summat ehk seksuaalsust.


Üheksas maja 
Amburi märgile ja Jupiterile vastav üheksas astroloogiline maja hülgab ühisomandi teemad ja asub tegelema ühismõttega. Üheksas maja väljendab inimese maailmavaadet, tema filosoofilisi või religioosseid veendumusi, kõrgharidust ja suhteid kõrgkoolidega, samuti välisreise ja suhteid võõrkeelte ning välismaalastega. Inimeste ühist mõttetegevust väljendab ka seadusandlus, mis kuulub samuti üheksanda maja valitsusalasse. Kui kolmas maja valitses inimese enda jaoks olulist informatsiooni, siis üheksas maja tegeleb teistele suunatud infoga – nii kuulub selle maja valitsusalasse ka meedia, reklaam ja kirjastamine. Mida tugevamalt on sünnikaardis väljendunud üheksas maja, seda rohkem tegeleb inimene tulevikuga, tõeotsingutega ja vaimsete ideaalidega ning võib tuleviku suhtes omada ka selgeltnägija võimeid.


Kümnes maja
Kaljukitse märgile ja Saturnile vastav viimane nurgamaja ja selle tipp MC väljendavad inimese püüdlusi ning maiseid eesmärke ja saavutusi. Siin saavad üheksanda maja tulevikuvisioonid reaalsuseks. Kuna maiseid eesmärke saavutatakse enamasti töökohustusi täites, on kümnes maja ka karjäärimaja. See näitab, milline on inimese koht ühiskonnas, millega ta tahab ja saab seal silma paista. Samuti paistavad kümnendast astroloogilisest majast inimese karjäärialased valikud ja autoriteedid (see, kes on eeskujuks, kelle poole „üles“ pürgitakse – tihti on konkreetse autoriteedi Päike inimese kümnendas majas). Kümnes maja on seotud ka võimuorganitega: lapseeas väljendab see sageli isa (vahel ka ema, eriti kui ema kasvatas üksi või oli isast autoriteetsem), täiskasvanuna ülemust. Samast majast on näha ka see, kui hästi inimene ise sobib ülemuseks, kuidas ta käitub ülemusena ja lapsevanemana. Lisaks neljandale majale kannab ka kümnes maja suguvõsa teemasid (isa ja isaliini sugulased). Kui neljas maja näitas hilisõhtusi tunde ja keskööd, siis kümnes maja sümboliseerib keskpäeva.Üheteistkümnes maja
Veevalaja märgile ja Uraanile/Saturnile vastav üheteistkümnes astroloogiline maja kajastab kollektiivset teadvust ehk inimese suhteid gruppidega, tema toimimist suurema süsteemi osana: siia kuulub inimese tegevus liitudes ja organisatsioonides, sõprade ja tuttavate ring, klientuur (juhul, kui ta töötab teiste inimestega), seos mingi konkreetse ideoloogiaga või poliitikaga. Kui viies maja tegeles individuaalse loominguga, siis üheteistkümnes maja väljendab kollektiivset loomingut. Üheteistkümnes maja on seotud nii unistuste ja plaanide kui ühiskondliku vastutusega. Sünnikaardis tugevalt väljendunud üheteistkümnenda maja korral peaks inimene olema oma soovide ja unistustega üsna ettevaatlik: need võivad täide minna ootamatul hetkel ja tugeva liialdusega. Seose tõttu Uraaniga valitseb üheteistkümnes maja ka olukordi, mida ei saa täielikult kontrollida.Kaheteistkümnes maja
Kaheteistkümnes astroloogiline maja vastab Kalade märgile ja Neptuunile/Jupiterile ning arendab edasi eelmise maja ühisväljade tunnetust. Siin jõutakse hingelise ühtsuseni kogu looduga, mina-piiride kadumiseni, altruistliku armastuseni iga elusolendi vastu. Tugeva kaheteistkümnenda majaga inimesed (mitu planeeti majas) on sageli seotud loomade, looduse või keskkonnakaitsega või siis nõrgemate eest hoolitsemisega. Kaheteistkümnendas majas tuleb tagasi maksta see, mis on ühiskonnalt (7.-11. majast) saadud, ja lahendada probleeme, mille inimese esivanemad on talle jätnud. Kuuenda maja vastandina on kaheteistkümnes maja seotud vaimse tervisega, samuti teistest eemale tõmbumise ja kinniste asutustega: kloostrid ja kogu kirikusüsteem, vanglad, haiglad, hoolekandeasutused, laevad - kohad, kus inimene on oma tavapärasest keskkonnast eraldatud või ühiskonna silma alt ära. Kaheteistkümnenda maja valitsusalasse kuuluvad ka eksootilised riigid ja komandeeringud, samuti saladused, varjatud tegevus ja salavaenlased. See maja näitab ka, mil moel me oleme ise enda suurimad vaenlased.


LOE LISAKS: http://web.zone.ee/astro/Astro_Par.htm
http://valor-tahetark.blogspot.com/2009_05_01_archive.html