Isiklikud planeedid (siia loetakse ka taevakehad) on Päike, Kuu, Merkuur, Veenus ja Marss. Isiklikud planeedid räägivad inimesest kui isikust: millised on tema ambitsioonid, tunded, mõtlemistüüp ja suhtlusstiil, mis talle meeldib ja kuidas ta oma ego väljendab. Isiklike planeetide energiatele reageerib inimene otse ja vahetult ning neid on kõige lihtsam kontrolli all hoida: tehtud vead annavad kohe tagajärje ja on enamasti kergesti parandatavad. Kui enamik isiklikke planeete (eriti Päike) on ülalpool horisonditelge ehk kaardi päevapoolel, näitab see ühiskondlikku väljundit vajavat inimest. Allpool horisonditelge ehk ööpoolel asuvad isiklikud planeedid viitavad isikliku elu ja oma hingega tegelejale.


Päike
Päike on meie päikesesüsteemi kese. Maa pealt vaadatuna teeb ta sodiaagile ringi peale umbes aastaga.

Päike on astroloogilises kaardis üks olulisemaid näitajaid. Päike väljendab inimese isiksust, elujõudu, tema ego ja teadvustatud motiive, tahtejõudu ja otsustusvõimet. Päike näitab ka seda, millistel elualadel ja kuidas inimene end teostab ning kus tahab silma paista, mis on tema isiksusele suurimad väljakutsed ning millised tema tugevaimad ja nõrgimad küljed. Päike väljendab inimese mehelikku poolt, ka tema isa, meest, venda, esimest poega. Päikese asend ja seosed teiste planeetidega on üks esimesi asju, mida peaks inimesele horoskoopi koostades uurima.

LOE LISAKS: www.horoskoop.net/?p=astro&nr=16

 

Kuu
Teeb sodiaagile ringi peale ca 27-28 päevaga.

Kuu on Päikese valguse peegeldaja, ka astroloogilises kaardis märgib ta inimese naiselikku, emotsionaalset poolt. Kuu räägib horoskoobis sellest, kui empaatiavõimeline on inimene, millele ta on vastuvõtlik, kust otsib ja kuidas pakub turvatunnet. Kuu väljendab inimese igapäevaharjumusi, ka toitumistavasid, tema lapsepõlve ja sotsiaalset päritolu ning suhtumist perekonda. Kui Päike väljendab teadlikku tahet, siis Kuu on seotud alateadlike reaktsioonide ja hoiakutega. Kuu tähistab horoskoobis lähedasi naisterahvaid: ema, naist, õde, esimest tütart. Mehe kaardis väljendab suhteid naistega, mis saavad alguse suhtest emaga.
Merkuur
Merkuur jõuab sodiaagiringil samasse punkti pisut vähem kui aastaga. Ta on Päikesele kõige lähem planeet ning horoskoobis saab ta asuda Päikesega samas, eelmises või järgmises märgis (kuni 28 kraadi kaugusel Päikesest).

Merkuur valitseb kaardis liikumist ja liiklemist, häält, kommunikatsiooni ja ratsionaalset mõtlemist, samuti analüüsivõimet, õppimis- ja kohanemisvõimet. Nii saab Merkuuri positsiooni järgi inimese horoskoobis infot tema liikumisharjumuste ja -vajaduse kohta, suhtlusstiili, võimalike õppimisprobleemide ja mälutüübi kohta. Merkuuri asend horoskoobis peegeldab lisaks ka inimese suhteid lastega, noorte meestega, õdede-vendade ja naabritega.

 

Veenus
Veenuse ring sodiaagis kestab 10-14 kuud, ta saab olla Päikesest kuni 46 sodiaagikraadi kaugusel

Veenus on astroloogilises kaardis naudingu, loomevõime, seksuaalsuse punkt. Veenuse positsioon annab meile aimu sellest, mis inimesele meeldib ja rõõmu valmistab, milline on tema harmooniataju ja kui loominguline ta on. Veenus väljendab ka vajadust partneri järele ning meesterahva kaardis näitab, mis tüüpi naistesse on tal kalduvus armuda. Kuna Veenus valitseb lisaks Kaaludele ka materiaalset Sõnni märki, siis näitab Veenuse asend kaardis ka inimese suhet rahasse ja muudesse materiaalsetesse ressurssidesse ning tema teenimisvõimalusi. Kui Kuu väljendab esimest tütart, siis Veenus näitab teist tütart, ka noori naisi üldiselt.
Marss

Marss jõuab sodiaagis samasse punkti umbes 2 aastaga

Marss on kaardi energiapunkt – selle asukoht ja seosed teiste planeetidega näitavad, mis inimesele kõige rohkem energiat annab ja mille peale ta seda kõige enam kulutab.

 Marss väljendab füüsilist jõudu, agressiivsust ja isiklikku initsiatiivi (koos kaasneva vastutusega) ning tema positsioon kaardis näitab selle avaldumisvaldkonda ja -laadi. Marss valitseb ka õnnetusi, traumasid ja põletikke ning inimestevahelisi konflikte. Mehe kaardis näitab Marss tema seksuaalset olemust, naise kaardis meest, kelle poole tõmbab. Marss sümboliseerib noori mehi (alla 40) ja teist poega.

 

 

 ***

Ühiskondlikud planeedid on Jupiter ja Saturn. Need planeedid näitavad meie suhet välismaailmaga: üldharivate teadmiste omandamise ja edastamise, moraalsete põhimõtete, töökohustuste ja piirangutega, karjääriredeliga, majandusstruktuuridega jne. Samuti näitab nende planeetide asend kaardis,, kus on välismaailm meie suhtes eriti lahke ja kus tuleb kogeda piiranguid, rasket tööd ja ka loobumisi.

 


Jupiter
Jupiteri ring sodiaagis kestab umbes 12 aastat.Ta on heleduselt Kuu ja Veenuse järel kolmas taevakeha.

Jupiter on ekspansiooni planeet ja seostub kõigega, mis on vaimses või füüsilises mõttes suur. Jupiter valitseb kaardis inimese maailmavaadet, filosoofiat, kõrgharidust, religiooni, välisreise ja ka seadusi. Jupiteri asendist loeb välja inimese vaimsed otsingud ja suhted moraali, haridusküsimuste, kirikuga, tema reisimiskire või selle puudumise, ka suhted suurte loomadega, eriti hobustega. Tugev Jupiter sünnikaardis näitab ka optimismi ja head huumorimeelt, liigne Jupiteri printsiip kaardis võib aga väljenduda liialdustes ja oma õiguse taga ajamises, füüsiliselt ka healoomulistes kasvajates või liigses kehakaalus. Jupiter sümboliseerib isa või vana, tarka ja heatahtlikku meest.
Saturn
Saturn teeb sodiaagis ringi ca 29,5 aastaga.

Saturni printsiip on Jupiterile vastupidine: ta kitsendab, piirab, takistab ja keelab, kuid samas ka kaitseb ja toetab. Nii esindab Saturn kõvu struktuure ja kesti nagu maja vundament, inimese luustik ja nahk, ka näiteks pangandusstruktuurid. Saturn on Aja Jumal, tema aktiveerumisel ei maksa oma tegemistes loota kiiret edu. Märk ja maja, kus Saturn inimese sünnikaardis asub, näitab tema kõige aeglasemalt arenevat valdkonda. See punkt on kogu elu luubi all ning nõuab kõige enam tööd, distsipliini ja vastutusvõimet. Saturn sümboliseerib ka kannatlikku edasi rühkimist ning on seotud traditsioonidega. Nagu Jupiter, nii väljendab ka Saturn isa või vana tarka meest.