Sõltuvalt märgist, milles planeet sünnikaardis asub, on see planeet kas tugevam või nõrgem. Kõige tugevam on planeet selles märgis, mille loomulik valitseja ta on: seal on ta "oma kodus". Selle vastasmärgis on planeet pagenduses, sest vastasmärgi omadused ei sobi antud planeedi omadustega kuidagi kokku. Pagenduse kohta öeldakse vahel ka, et planeet on kahjustatud ehk asub detrimendis.
Planeet on kõrgenduses (eksalteeritud) selles märgis, mille omadused haakuvad antud planeedi iseloomuga, kus ta tunneb end mugavalt. Kõrgendusmärgi vastas on langusmärk, ka seal on planeedil raskem väljenduda.
Inimesed, kelle sünnikaardis on näiteks nõrk Marss (asub Kaaludes või Vähis), ei peaks siiski muretsema. Enamasti on languses või pagenduses oleva planeedi ambitsioon tunduvalt suurem kui kõrgenduses või oma märgis asuval planeedil: ta pürgib ju ülespoole. Nii et "nõrga" planeediga inimene võib selle planeedi valdkonnas saavutada rohkemgi kui vastava "tugeva" planeediga inimene.VALITSEJA
PAGENDUS
KÕRGENDUS
LANGUS
JÄÄR
MARSS
VEENUS
PÄIKE
SATURN
SÕNN
VEENUS
MARSS
KUU
URAAN
KAKSIKUD
MERKUUR
JUPITER


VÄHK
KUU
SATURN
JUPITER
MARSS
LÕVI
PÄIKE
URAAN
SATURN
PLUUTO
MERKUUR
NEPTUUN
NEITSI
MERKUUR
NEPTUUN
JUPITER

VEENUS
KAALUD
VEENUS
MARSS
SATURN
PÄIKE
SKORPION
PLUUTO
MARSS
VEENUS
URAAN
KUU
AMBUR
JUPITER
MERKUUR


KALJUKITS
SATURN
KUU
MARSS
JUPITER
VEEVALAJA
URAAN
SATURN
PÄIKE
MERKUUR
NEPTUUN
PLUUTO
KALAD
NEPTUUN
JUPITER
MERKUUR
VEENUS


LOE LISAKS: http://valor-tahetark.blogspot.com/2010/02/planeet-pagenduses.html